dissabte, 26 de novembre del 2011

Què sabem dels tinys de la roba, del DMF del calzer, o de l'amiant?

Què sabem dels tinys de la roba amb què ens habillem? Què sabem del DMF del calzer, o de l'amiant utilitzat en l'elaboració de termos o en la construcció?

Fa fredat vore en quin estat de misèria viuen els països subdesenvolupats que treballen en l'elaboració de la roba de cotó i posterior tintat amb productes cancerígens, d'entre la qual la roba negra és la que més productes químics dolents porta, parlem de Bangladesh. Fa fredat pensar en la polseta antihumitat, el DMF, que es posa en bossetes a les caixes de sabates, que produeix efectes sobre el cos irreversibles. Fa fredat pensar en l'amiant utilitzat en l'elaboració de termos per conservar líquids calents, que ens arriben de Shangai. Fa fredat pensar que el nostre món civilitzat compra els productes contaminats, i que cada vegada hi ha més i més malalts i malaltes de diferents tipus de càncers.
I com que la voràgine de vida consumista és imparable, i que ningú no vol ni pot fer-hi res perquè tot forma part del món del macronegoci, necessari perquè uns guanyen i altres subsistesquen, doncs tot val, i els governs no volen ni saben si convé prendre alguna mesura correctora de la injustícia capitalista mundial, perquè el valor diner és el que compta, i no les persones, que valen menys de 3 euros al mes.
Fa fredat pensar en les persones que sofreixen al tercer món per aquestes condicions infrahumanes de treball, sense protecció sanitària quan cauen malalts, sense cap control en els vessaments dels mortífers tinys a les aigües.

I fa fredat pensar que la humanitat contempla l'espectacle deplorable amb passivitat sense poder fer-hi res, i que tan sols els països més avançats anem vestits amb roba d'aquest altre genocidi humà!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada